Проблеми безпеки та надійності ювелірних виробів - Артюх, Тетяна Миколаївна; Григоренко, Інна Василівна (My University, 2012)
В статті представлені основні проблеми пов’язані з безпекою використання та надійності ювелірних виробів, що виробляються українськими та іноземними виробниками. Визначено метали та їх сполуки, що можуть бути наявними у складі ювелірного сплаву та, водночас, представляють найбільшу загрозу організмові людини. Наведено шляхи запобігання появі суттєвих недоліків ювелірних виробів. In the articles presented basic problems the uses related to safety and to reliability of jeweler wares which are produced the Ukrainian and foreign producers. Certainly metals and their connections, which can be present in composition a jeweler alloy and, at the same time, present a most threat the organism of man.The ways of prevention of appearance of substantial lacks of jeweler wares are resulted.
Keywords: ювелірні вироби; безпека; надійність; важкі метали; ювелірні сплави; дефект; прихований дефект; jeweler wares; safety; reliability; heavy metals; jeweler alloy; defect; latent defect; кафедра експертизи харчових продуктів