Досвід і перспективи збагачення хліба йодом - Арсеньєва, Лариса Юріївна; Герасименко, Лариса Олександрівна; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2004)
Проведено аналіз досвіду йодування продуктів харчування, в тому числі хлібобулочних виробів. Запропонований системний підхід до йодування хліба. На основі результатів серії технологічних досліджень зроблено висновок про перспективність використання в хлібопеченні Йодказеїну – термостабільного йодованого молочного білка. Розроблена мінерально-вітамінна суміш для збагачення хлібобулочних виробів, що містить Йодказеїн, солі заліза, кальцію, фолієву кислоту і селен. The analysis of experience ofjoding food stuffs, including bakery products is lead (carried out). The system approach to joding bread is offered. On the basis of results of a series of technological researches the conclusion about perceptivity of use in baking Jodcasein — stable joding dairy protein is made. The minerat-vitamin mix for enrichment of the bakery products, containing Jodcasein, saltsofiron, calcium, a folic acid and selenium is developed.
Keywords: йодказеїн; мінерально-вітамінна суміш; збагачення; хлібобулочні вироби; jodcasein; minerat-vitamin mix; enrichment; bakery products; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра експертизи харчових продуктів