Арсеньєва, Лариса ЮріївнаГерасименко, Лариса ОлександрівнаАнтонюк, Марія Миколаївна2013-02-132013-02-132004Арсеньєва, Л. Ю. Досвід і перспективи збагачення хліба йодом / Л. Ю. Арсеньєва, М. М. Антонюк, Л. О. Герасименко // Проблеми харчування. – 2004. – №1. – С. 35-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6271Проведено аналіз досвіду йодування продуктів харчування, в тому числі хлібобулочних виробів. Запропонований системний підхід до йодування хліба. На основі результатів серії технологічних досліджень зроблено висновок про перспективність використання в хлібопеченні Йодказеїну – термостабільного йодованого молочного білка. Розроблена мінерально-вітамінна суміш для збагачення хлібобулочних виробів, що містить Йодказеїн, солі заліза, кальцію, фолієву кислоту і селен. The analysis of experience ofjoding food stuffs, including bakery products is lead (carried out). The system approach to joding bread is offered. On the basis of results of a series of technological researches the conclusion about perceptivity of use in baking Jodcasein — stable joding dairy protein is made. The minerat-vitamin mix for enrichment of the bakery products, containing Jodcasein, saltsofiron, calcium, a folic acid and selenium is developed.otherйодказеїнмінерально-вітамінна сумішзбагаченняхлібобулочні виробиjodcaseinminerat-vitamin mixenrichmentbakery productsкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра експертизи харчових продуктівДосвід і перспективи збагачення хліба йодомArticle