Розвиток фрайчайзингу в Україні - Порхун, Катерина Володимирівна; Момот, Людмила Володимирівна (My University, 2014)
В економіці України виникли та розвиваються такі явища здійснення підприємницької діяльності, які успішно практикуються і використовуються у розвинених країнах світу. Одним з таких явищ є франчайзинг (комерційна концесія).Необхідність франчайзингу в Україні зумовлена втратою ринків збуту багатьма вітчизняними підприємствами в умовах загострення конкуренції на внутрішніх ринках, відсутністю достатніх фінансових можливостей для запровадження нових технологій у виробництво, неконкурентоспроможністю порівняно з іноземними фірмами. The economy of Ukraine emerged and emerging phenomena such establishment, have successfully practiced and used in the developed world_ One of these events is franchising (commercial concession) .Neobhidnist franchising in Ukraine caused by the loss of markets for many domestic enterprises in terms of increased competition in domestic markets, lack of sufficient financial capacity to introduce new technologies into production, lack of competitiveness compared with foreign firms.
Keywords: фрайчайзинг; ринок збуту; фінансові можливості; fraychayzynh; sales market; financial capacity; кафедра обліку і аудиту