Рефакторинг структури бази даних. Типові методи та проблеми - Струзік, Владислав Анатолійович (My University, 2017)
Проведення рефакторингу дозволяє підвищити гнучкість та адаптивність програмного продукту. В більшості випадків при проведенні рефакторингу бази даних змін зазнає саме структура бази даних. Описані особливості проведення рефакторингу на рівні структури. Refactoring allows you to increase the flexibility and adaptability of the software. In most cases, the structure of the database is subject to change when the database is refactored. The peculiarities of refactoring at the structure level are described.
Keywords: рефаторин; база даних; проектування; структура бази даних; refactoring; database; design; database structure; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки