Ризик інтродукції Ralstonia solanacearum в Україні - Буценко, Людмила Миколаївна (My University, 2024)
Контроль фітопатогенів рослин є важливою складовою забезпечення високої врожайності сільськогосподарських культур, що є запорукою продовольчої безпеки. Ralstonia solanacearum – збудник бурої гнилі картоплі, становить значну небезпеку при вирощуванні пасльонових культур на території України

Control of plant phytopathogens is an important component of ensuring high yield of agricultural crops, which is the key to food security. Ralstonia solanacearum is the causative agent of brown rot of potatoes, and poses a significant danger when growing nightshade crops in Ukraine
Keywords: фітопатогенні бактерії; продовольча безпека; бура гниль картоплі; Ralstonia solanacearum; кафедра біотехнології і мікробіології; phytopathogenic bacteria; food safety; brown rot of potatoes