Дослідження процесу фризерування морозива молочного з продуктами перероблення гарбуза - Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2014)
Характерним показником якості морозива є збитість, тобто насиченість його повітрям у вигляді повітряних бульбашок, виражена у відсотках. Окрім збитості кремоподібну консистенцію морозива формує й дисперсність повітряної фази. Надання морозиву кремоподібної консистенції та збільшення його об'єму відбувається при фризеруванні. A typical indicator of quality ice cream is zbytist, ie its saturation air in the form of air bubbles, expressed as a percentage. In addition zbytosti creamy consistency of ice forms and dispersion of air phase. Providing ice cream creamy texture and increasing its volume is at fryzeruvanni.
Keywords: морозиво; ice cream; повітряні бульбашки; air bubbles; гарбуз; pumpkin; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу