Давиденко, Андрій ВолодимировичЛіпінський, Кирило АндрійовичГащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана Євгеніївна2021-07-052021-07-052021Перспективи використання функціональних білків у технології фаршевих консервів / А. В. Давиденко, К. А. Ліпінський, О. І. Гащук, О. Є. Москалюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 285.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34717У науковій роботі запропоновано розробку рецептури фаршевих консервів із м'яса птиці з додаванням функціональних білків, а також запропоновано порівняння якісних показників фаршу з використанням функціональних білків тваринного і рослинного походження. Білки, додатково введені в м’ясний фарш, здійснюють стабілізуючий ефекту і м’ясний продукт набуває ряд споживчих властивостей, таких як соковитість, ніжність та характеризується певною щільністю. The scientific work proposes the development of recipes for minced canned poultry meat with the addition of functional proteins, as well as a comparison of the quality of minced meat with the use of functional proteins of animal and vegetable origin. Proteins, additionally introduced into minced meat, have a stabilizing effect and the meat product acquires a number of consumer properties, such as juiciness, tenderness and is characterized by a certain density.otherфаршеві консервим'ясо птицібілки тваринного походженнябілки рослинного походженняcanned minced meatpoultryanimal proteinsvegetable proteinsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПерспективи використання функціональних білків у технології фаршевих консервівThesis