Ущаповський, Артем ОлеговичІвчук, Надія ПавлівнаБашта (Шеремет), Алла Олексіївна2021-06-092021-06-092019Патент 120570 Україна, МПК (2006) A23L 19/00 A23L 21/10 (2016.01) Пюре-напівфабрикат вишнево-буряковий / Ущаповський А. О., Івчук Н. П., Башта А. О. ; власник НУХТ. – № a201807500 ; заявл. 04.07.2018 ; опубл. 26.12.2019, Бюл. № 24.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34404Винахід належить до харчової промисловості, конкретно стосується виготовлення напівфабрикату для виготовлення солодких страв у закладах ресторанного господарства. В основу винаходу поставлена задача створити новий вид пюре-напівфабрикату з підвищеним вмістом пектинових речовин, фенольних сполук, а також надати змогу зменшити кількість цукру при виробництві солодких страв. The invention relates to the food industry, specifically relates to the manufacture of semi-finished products for the manufacture of sweet dishes in restaurants. The invention is based on the task of creating a new type of puree-semi-finished product with a high content of pectin, phenolic compounds, as well as to reduce the amount of sugar in the production of sweet dishes.otherпюре-напівфабрикатsemi-finished pureeвишняcherryбурякbeetrootлимонна кислотаcitric acidкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівПюре-напівфабрикат вишнево-буряковий ( Патент України на винахід № 120570)Technical Report