Механічний захоплюючий пристрій (Патент на корисну модель № 80291) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна (My University, 2013)
Механічний захоплюючий пристрій містить захоплювач, з’єднаний з привідним пристроєм, який має механічний передавальний вузол, що містить важільний механізм до захоплювача. При цьому захоплюючий пристрій має основні накладні губки, приєднані до передньої частини корпуса захоплюючого пристрою, яий має форму еліпсованої пружини та виконаний зі спеціального пластика, всередині корпуса розташовані під кутом упорні важелі, пов’язані на кінцях з шарнірними з’єднаннями, одне з яких з’єднане з задньою стінкою корпуса захоплюючого пристрою, а друге – з передньою, внизу корпус захоплюючого пристрою з’єднаний з додатковими утримуючими губками, а задня стінка корпуса зв’язана з передавальним вузлом. The mechanical gripping device includes a breathtaking connected to the drive unit, which has a mechanical transmission node containing linkage to the hijackers . In this exciting device has the basic overhead sponge attached to the front of the hull exciting device is shaped yayy elipsovanoyi springs and is made of a special plastic inside the angled thrust levers are connected to the ends of the joints , one of which connected to the back wall of the enclosure exciting device , and the second - on the front bottom of the casing of the device is connected to a thrilling extra -containing sponges , and the back wall of the case is linked to the transmitting node.
Keywords: захоплювальний пристрій; gripper; важіль; lever; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки