Дослідження процесу виготовлення полімерної упаковки методами термоформування - Бородиня, Олександр Олександрович; Деренівська, Анастасія Василівна (My University, 2024)
Термоформування — це виготовлення виробів з термопластичних матеріалів в високоеластичному стані шляхом надання їм геометрії форми під впливом підвищеної температури і різниці тисків або в в’язкотекучому стані - шляхом пресування.

Thermoforming is the manufacture of products from thermoplastic materials in a highly elastic state by shaping their geometry under the influence of elevated temperature and pressure differences or in a viscous state by pressing.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; дослідження; полімерна упаковка; термоформування; research; polymer packaging; thermoforming