Визначення вмісту етилового спирту в крові та інших рідинах людини аналітичними лабораторіями - Чумак, Юлія Вікторівна; Бабич, Оксана Олександрівна; Татарінова, Тетяна Андріївна; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2023)
Визначання вмісту алкоголю в крові та інших рідинах людині (сечі, слюні) здійснюється методом газової хроматографії із застосуванням стандартного зразка. Наведено терміни та умови зберігання стандартних зразків. Приготування стандартних зразків здійснюється gravimetric-методом з врахуванням мікрокомпонентів спирту та зв’язаної води, що міститься у спирті

Determination of the alcohol content in the blood and other fluids of a person (urine, saliva) is carried out by the method of gas chromatography using a standard sample. Terms and conditions of storage of standard samples are given. Preparation of standard samples is carried out by the gravimetric method, taking into account microcomponents of alcohol and bound water contained in alcohol
Keywords: стандартні зразки; standard samples; етиловий спирт; ethanol; концентраційні рівні; concentration levels; гравіметричний метод; gravimetric method; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства