Зернові батончики оздоровчого призначення на вітчизняному ринку - Федько, Світлана Олександрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2024)
В Україні з кожним днем збільшується попит на зернові батончики оздоровчого призначення, оскільки це корисний і доволі швидкий перекус, який може надати насиченість для організму енергією на певний проміжок часу. Окрім того, зернові батончики є джерелом біологічно активних сполук – вітамінів, мінеральних речовин, харчових волокон тощо. Розширення асортименту зернових батончиків та впровадження їх у виробництво є актуальним завданням харчової індустрії

In Ukraine, the demand for cereal bars for health purposes is increasing every day, as it is a useful and fairly quick snack that can provide the body with energy for a certain period of time. In addition, cereal bars are a source of biologically active compounds - vitamins, minerals, dietary fibers, etc. Expanding the assortment of cereal bars and introducing them into production is an urgent task of the food industry
Keywords: зернові батончики; cereal bars; мультизлакові батончики; фітнес батончики; біологічно активні сполуки; кафедра технології оздоровчих продуктів; multigrain bars; fitness bars; biologically active compounds