Інтенсифікація виробництва інвертного цукрового сиропу з використанням роторно-пульсаційної обробки - Коломієць, Владислав Олександрович; Шевченко, Олександр Юхимович (My University, 2024)
У харчовій промисловості роторно-пульсаційні апарати для створення емульсій як високої, так і низької в'язкості, таких як салатні заправки, соуси, сир, фруктові, овочеві та кисломолочні десерти, пюре, вершки. Роторно-пульсаційні апарати також використовуються для диспергування штучних підсолоджувачів і піноутворювачів у газованих безалкогольних напоях, для змішування рідин з дуже різною в'язкістю, для деагломерації та рівномірного диспергування наночастинок у рідинах, а також для суспендування дрібних бульбашок повітря.

In the food industry, rotary pulsation machines are used to create emulsions of both high and low viscosity, such as salad dressings, sauces, cheese, fruit, vegetable and dairy desserts, purees, and cream. Rotary pulsation machines are also used to disperse artificial sweeteners and foaming agents in carbonated soft drinks, to mix liquids with very different viscosities, to deagglomerate and uniformly disperse nanoparticles in liquids, and to suspend small air bubbles.
Keywords: роторно-пульсаційна обробка; інвертний цукровий сироп; інтенсифікація процесу; rotary pulsation processing; invert sugar syrup; process intensification; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв