Коломієць, Владислав ОлександровичШевченко, Олександр Юхимович2024-06-032024-06-032024Коломієць, В. Інтенсифікація виробництва інвертного цукрового сиропу з використанням роторно-пульсаційної обробки / В. Коломієць, О. Шевченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 2 – С. 156https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43300У харчовій промисловості роторно-пульсаційні апарати для створення емульсій як високої, так і низької в'язкості, таких як салатні заправки, соуси, сир, фруктові, овочеві та кисломолочні десерти, пюре, вершки. Роторно-пульсаційні апарати також використовуються для диспергування штучних підсолоджувачів і піноутворювачів у газованих безалкогольних напоях, для змішування рідин з дуже різною в'язкістю, для деагломерації та рівномірного диспергування наночастинок у рідинах, а також для суспендування дрібних бульбашок повітря.In the food industry, rotary pulsation machines are used to create emulsions of both high and low viscosity, such as salad dressings, sauces, cheese, fruit, vegetable and dairy desserts, purees, and cream. Rotary pulsation machines are also used to disperse artificial sweeteners and foaming agents in carbonated soft drinks, to mix liquids with very different viscosities, to deagglomerate and uniformly disperse nanoparticles in liquids, and to suspend small air bubbles.ukроторно-пульсаційна обробкаінвертний цукровий сиропінтенсифікація процесуrotary pulsation processinginvert sugar syrupprocess intensificationкафедра процесів і апаратів харчових виробництвІнтенсифікація виробництва інвертного цукрового сиропу з використанням роторно-пульсаційної обробкиThesishttps://orcid.org/0000-0002-8818-2667