Дослідження способів зниження інфікування напівпродуктів у виробництві спирту із крохмалевмісної сировини - Карпенкова, Є. А.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Бондар, Микола Васильович (My University, 2009)
Для ефективного зниження рівня мікробної контамінації напівпродуктів спиртового виробництва необхідний препарат, що має широкий спектр антимікробної дії, але при цьому не впливає негативно на клітини дріжджів. Подібне поєднання практично нездійсненне, тому необхідно інтенсифікувати пошук шляхів вирішення проблеми інфікування у спиртовій галузі. Одним із таких напрямків є використання антимікробних препаратів на ранніх стадіях виробництва — до внесення дріжджів. To effectively reduce microbial contamination semiproducts alcohol production required a drug that has a broad spectrum antimicrobial action, but it does not adversely affect yeast cells.This combination is almost impossible, so it is necessary to intensify the search for solutions to the problem of infection in the alcohol industry. One of these areas is the use of antimicrobials in the early stages of production - to make yeast.
Keywords: інфекція; infection; напівпродукти; мікроорганізми; бродіння; intermediates; microorganisms; fermentation; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства