Досвід країн ЄС щодо альтернативного паковання для харчових продуктів - Михалевич, Артур Петрович; Салавор, Оксана Мирославівна (My University, 2020)
Стрімкий розвиток харчової галузі; прагнення виробників випускати конкурентноспроможну продукцію в пакованні, що приверне увагу споживача та забезпечить тривале зберігання; імпорт матеріалів для пакування неналежної якості; відсутність в Україні комплексу дій зі зберігання, утилізації та вторинної переробки відходів пакування, - усе це призводить до загрози екологічній безпеці держави. Головними завданнями паковання для харчових продуктів є: захист продукту від псування та контамінації; інформування споживача про основні властивості продукту; простежуваність продукту (номер партії, дата та час виробництва); можливість утилізації або повторного перероблення.
Keywords: відходи; екологізація тари; пакування продуктів; eco-friendly packaging; product packaging; кафедра екології та екоменеджменту