Органічні речовини, що обумовлюють запах грибів - Литвин, Оксана; Майборода, Олена Іванівна (My University, 2014)
Запах сирих, термічно оброблених, сушених грибів формують леткі сполуки, які належать до різних класів органічних сполук. При технологічній обробці сирих грибів за рахунок різних хімічних реакцій якісний склад змінюється і переважають гетероциклічні сполуки: заміщені піразини, піроли, фурани. The smell of raw, heat-treated, dried mushrooms form volatile compounds belonging to different classes of organic compounds. With the technological processing of raw mushrooms by various chemical reactions and changes the quality of the predominate heterocyclic compounds: substituted pyrazine, pyrrole, furan.
Keywords: органічні речовини; запах грибів; гриби; organic matter; smell of mushrooms; mushrooms; кафедра харчової хімії