Стеценко, Наталія ОлександрівнаКраєвська, Світлана Петрівна2018-10-112018-10-112018Стеценко, Н. О. Обґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в Україні / Н. О. Стеценко, С. П. Краєвська // Theoretical achievements for practice : Proceedings of XХVIIІ International scientific conference. – Morrisville : Lulu Press, 2018. – Р. 5–11.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28311Целіакія та непереносимість глютену є розповсюдженими генетично обумовленими захворюваннями. Єдиним методом лікування хворих є найсуворіша безглютенова дієта, заснована на повному виключенні з раціону харчування всіх глютеновмісних продуктів. Ринок безглютеново продукці в Укра ні ще знаходиться на стаді формування, основну частину на ньому займають продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають можливість долучитися до розроблення тако категорі продукці за умови готовності відповідати регламенту Європейсько Ассоціаці Спілок Целіакі (AOECS) стосовно безглютенового виробництва.uk-UKбезглютенові харчові продуктицеліакіянепереносимість глютенуринок безглютенових харчових продуктівgluten-free foodsceliac diseasegluten intolerancegluten-free foods marketкафедра технології оздоровчих продуктівОбґрунтування доцільності виробництва безглютенових харчових продуктів в УкраїніArticle