Собко, Олексій АнатолійовичКохан, Олена Олександрівна2023-08-282023-08-282022Собко, О. А. Особливості застосування натуральних барвників в технологіях кондитерських виробів / О. А. Собко, О. О Кохан // Актуальні проблеми науки та освіти: реалії та перспективи :матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 9 грудня 2022 р. – Київ :ГО «МАН», 2022. – С. 82-83https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41029У тезі проаналізовано переваги використання природних барвників у технології виробництва кондитерських виробів. Розглянуто форми використання харчових барвників та основну сировину для їх виготовлення. Відмічено необхідність врахування технологічних параметрів виробнитва кондитерських виробів при виборі природніх барвників та підбору оптимальних умов зберігання кондитерських виробів для збереження необхідних їх колірних характеристик. The thesis analyzes the advantages of using natural dyes in confectionery production technology. The forms of use of food dyes and the main raw materials for their production are considered. The need to take into account the technological parameters of the production of confectionery products when choosing natural dyes and choosing optimal storage conditions for confectionery products in order to preserve their necessary color characteristics was noted.otherкондитерські виробихарчові барвникирослинна сировинамінераликолірconfectioneryfood dyesplant materialmineralscolorкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівОсобливості застосування натуральних барвників в технологіях кондитерських виробівThesis