Першотвір письменника як художній образ - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2017)
У статті з позицій літературної критики та психології творчості аналізуються твори письменників різних років, присвячені становленню й розвиткові індивідуального літературного стилю. Зокрема, показано способи втілення та осмислення ролі в цьому складному процесі першого твору автора, його сприйняття та оцінки іншими як чинників еволюції манери письма. The article presents a critical and psychological analysis of works by wrights of different periods of time, dedicated to development of an individual style. Particularly, there were shown the ways to embody and comprehend the role of the first original work of a certain writer, including its perception and estimation by others, as the factor of writing manner evolution.
Keywords: поезія; проза; драматургія; внутрішній світ; першотвір; майстерність; образ; image; poetry; prose; dramaturgy; internal world; original work; mastery; кафедра гуманітарних дисциплін