Рішення задач багатоцільової оптимізації на основі маргінальних рішень засобами математичного пакету MathCAD - Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2019)
Розглянуто рішення задачі багатокритеріальної оптимізації на основі маргінальних рішень, яке полягає у пошуку маргінальних рішень для цільової функції і обмежень та мінімізації узагальненого критерію оптимізації. The solution of the multicriterial optimization problem based on marginal solutions is considered, which is to find marginal solutions for the target function and constraints and minimize the generalized optimization criterion.
Keywords: багатокритеріальна оптимізація; маргінальні рішення; задача лінійного програмування; multicriteria optimization; marginal solutions; linear programming problem; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки