Дослідження біосинтезу ацетону та бутанолу новими штамами ацетоно-бутилових бактерій - Здір, А. П.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2010)
Основна кількість етилового спирту в розвинених країнах використовується на технічні потреби в тому числі для виробництва органічних розчинників та паливних оксигенатів. Сировиною для виробництва останніх є бутиловий спирт (бутанол). На кафедрі біотехнології продуктів бродіння, екстрактів і напоїв була проведена робота по виділенню та селекції продуктивних штамів ацетоно-бутилових бактерій продуцентів ацетону та бутанолу. The basic amount of ethanol used in developed countries for technical needs inincluding for organic solvents and fuel oxygenates. The raw material for the production of the lastis butyl alcohol (butanol).The department of biotechnology fermentation products, extracts and beverages have been made to allocateand selection produtyvnyh strains acetone-butyl bacteria producers of acetone and butanol.
Keywords: ацетон-бутилове бродіння; бутанол; бутиловий спирт; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства