Особливості міжнародного кредитування: МВФ та МБРР - Михайлик, Ольга Михайлівна (My University, 2015)
У статті проаналізовано необхідність економіки в міжнародному кредитуванні в рамках програм співробітництва з міжнародними фінансово-кредитними організаціями - МВФ та МБРР. Досліджено етапи проведення співробітництва України з МВФ в рамках програм системної трансформаційної позики, програм розширеного фінансування та програм «Стенд-бай», критично проаналізовано кожний із етапів. Визначено фундаментальні моменти програм економічного розвитку на 2015 р., які пропонують МВФ та МБРР, надано пропозиції подальшого їх розвитку в умовах глобалізації. Окреслено основні переваги та недоліки співпраці України з МВФ.The article analyzes the necessity for economy in international lending programs in cooperation with international financial institutions - IMF and World Bank. In the article is investigated stage of cooperation between Ukraine and IMF within programs of Systemic transformation loan, Extended Fund Facility program and «Stand-by» programs, critically analyzed each of the stages. Defined the fundamental aspects of economic development programs in 2015 offered by IMF and World Bank, The proposals are given to further their development under conditions of globalization. The basic advantages and disadvantages of cooperation between Ukraine and IMF is submitted.
Keywords: Міжнародний валютний фонд (МВФ); International Monetary Fund (IMF); Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР); International Bank for Reconstruction and Development (World Bank); міжнародне кредитування; international credit; зовнішній борг; foreign debt; транш; tranche; кафедра економіки і права