Аеродинамічний опір нетканих фільтрувальних матеріалів - Харченко, Євген Іванович; Дмитрук, Євген Адамович; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2013)
В статті наведено результати досліджень аеродинамічного опору нетканих фільтрувальних матеріалів із каркасною і без каркасною структурою. Доведено, що із збільшенням повітропроникності фільтрувальних матеріалів збільшується їх аеродинамічний опір. Запропоновано математичну залежність розрахунку аеродинамічного опору фільтрувальних матеріалів. Determination of aerodynamic resistance of unfabric filtration materials is very topical and consists in a necessity to development methods of calculations filters aspiration and pneumotransport equipment.
Keywords: фільтр; повітропроникність; аеродинамічний опір; зерно; filter; permeability air; aerodynamic resistance; grain; кафедра технології зберігання і переробки зерна