Бондар, Наталія Петрівна2012-09-182012-09-182006Бондар, Н. П. Дослідження технологічних властивостей харчового люпину і розробка способів використання його у хлібопекарській промисловості : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / Бондар Наталыя Петрывна ; НУХТ. – Київ, 2006. – 20 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2708Дисертаційна робота присвячена розробці науково обгрунтованої технології хлібобулочних виробів підвищеної харчової, біологічної та споживчої цінності з використанням продуктів переробки харчового люпину (ППЛ). Вивчено хімічний склад і технологічні властивості борошна з цілозмеленого насіння люпину; проведено оцінку доцільності пророщування та екструдування борошна і солоду люпину з точки зору змін у хімічному складі отриманих продуктів, їх біологічної цінності та технологічних характеристик як сировини хлібопекарського виробництва. Досліджено вплив ППЛ на технологічний процес і якість хлібобулочних виробів, на біохімічні, мікробіологічні процеси в тісті, його структурно-механічні властивості. Встановлено, що ППЛ підвищують в’язкість і формоутримувальну здатність, погіршують еластичність тіста і його газоутримувальну здатність. Експериментально підтверджено, що хлібобулочні вироби з ППЛ здатні виводити із організму токсичні речовини. Розроблено і затверджено НД на ППЛ та хлібобулочні вироби з ними.uk-UKбілий харчовий люпинбелый пищевой люпинwhite food lupinсолод люпинухарчова цінністьхарчова цінністьбіологічна цінність хлібобулочних виробівсолод люпинапищевая ценностьбиологическая ценность хлебобулочных изделийmalt of lupinfood valuebiological valuebakery productsбіологічна цінність хлібобулочних виробівкафедра готельно-ресторанної справиДослідження технологічних властивостей харчового люпину і розробка способів використання його у хлібопекарській промисловостіOther