Онофрійчук, Оксана СергіївнаГрицайова, Анна ОлександрівнаКохан, Олена Олександрівна2021-02-032021-02-032020Онофрійчук, О. С. Полідекстроза–перспективний інгредієнт в технології цукерок / О. С. Онофрійчук, А. О. Грицайова, О. О. Кохан // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини : матеріали IХ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції,23 жовтня 2020 р. – Прага : Oktan Print s.r.o., 2020. – С. 134–135.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32508У тезі показані результати досліджень, присвячених удосконаленню технології неглазурованих цукерок кристалічної структури , що виготовлені з частковою заміною сахарози на полідекстрозу. Проаналізовано переваги використання інноваційного харчового волокна полідекстрози при виробництві кондитерських виробів. Досліджено вплив полідекстрози на параметри формування виробів. Підібрано оптимальний відсоток заміни сахарози полідекстрозою. Проаналізовано поведінку виробів при зберіганні The thesis presents the results of research on improving the technology of unglazed sweets of crystalline structure, made with partial replacement of sucrose by polydextrose. The advantages of using innovative dietary fiber polydextrose in the production of confectionery are analyzed. The influence of polydextrose on the parameters of product formation is investigated. The optimal percentage of sucrose replacement by polydextrose was selected. The behavior of products during storage is analyzedotherхарчові волокнаполідекстрозамолочні цукеркикалорійністьпомадні цукеркинизькокалорійні компонентикристалізаціяdietary fibrepolydextrosemilk sweetscaloric contentfondant sweetslow-calorie componentscrystallizationкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПолідекстроза – перспективний інгредієнт в технології цукерокThesis