Особливості використання синекдохи у малій українській прозі кінця ХХ – початку ХХІ ст. - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2013)
У статті розглядається явище синекдохи як одного із видів вторинної номінації на матеріалі української малої прози кінця ХХ – початку ХХІ століття. Розглянуто теоретичне підґрунтя цього явища, виокремлено основні різновиди використання синекдохи у мовотворчості письменників-постмодерністів, проаналізовано стилістичне навантаження синекдохи The article deals with the phenomenon of synecdoche as one of the types of secondary nomination based on the Ukrainian short prose late XX - early XXI century. The theoretical basis for this phenomenon, determines the main varieties using synecdoche in poetry writers postmodernists, analyzes stylistic synecdoche
Keywords: синекдоха; метонімія; вторинна номінація; кафедра гуманітарних дисциплін; synecdoche; metonymy; secondary nomination