Адаптивна система багатопараметричного регулювання (Патент на корисну модель № 97184) - Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Наку, Сергій Олегович (My University, 2015)
Адаптивна система багатопараметричного регулювання складається з об'єкта регулювання, датчиків, виконавчих механізмів, регулюючих органів, багатопараметричного пропорційно- інтегрально-диференціального регулятора, бази знань. Датчики послідовно з'єднані з ідентифікатором кардинальних відхилень, нейронно-нечітким аналізатором кластерів і базою знань, вихід якої під'єднаний до блока формування параметрів регулятора. Adaptive multi regulation has the object of regulation, sensors, actuators, regulators, multi proportsiyno- integral-differential regulator knowledge base. Sensors connected in series with ID fundamental deviations neural-fuzzy analyzer clusters and knowledge base, the output of which is connected to the regulator block formation parameters.
Keywords: багатопараметричне регулювання; об'єкт; інтелектуальні системи; multiparameter regulation; object; intelligent systems; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка