Застосування монохромного смарт-скла при проектуванні закладів готельного гсподарства - Коваль, Ольга Володимирівна; Мурзін, Андрій Вадимович; Наумець, Ірина Іванівна (My University, 2017)
У статті розглядається актуальність використання смарт-скла при будівництві засобів розміщення. Прогресивні будівельні технології в готельному господарстві набули за останні роки широкого та різнопланового застосування, саме архітектура - одна з форм демонстрації якості товару і послуг на ринку, що дає певний вплив на формування готельного іміджу. Стаття акцентує увагу на перспективу використання сучасних технічних розробок в проектуванні закладів готельного господарства. Застосування «розумного скла» скорочує тепловтрати, мінімізує витрати на кондиціонування. Природна світлопропускна здатність дозволяє знизити витрат на забезпечення штучного світла у приміщенях готелю.
Keywords: смарт-скло; готель; архітектура готелів; дизайн; технічний прогрес; розумне скло; опалесценція; освітлення; панорамні вікна; smart glass; hotel; architecture; design; technological advances; alternative; glass; intelligent glass; opalescence; lighting; windows; кафедра готельно-ресторанної справи