Пакувальні біодеградабельні плівки на основі полівінілового спирту - Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила Валеріївна (My University, 2016)
Метою даної роботи було дослідження фізико-механічних і термічних властивостей біодеградіровать плівок на основі полівінілового спирту. Встановлено, що при збільшенні колькості гліцерину еластичність плівок поліпшується, а міцність при розриві пропорційно зменшується. Також на зміну фізико-механічних характеристик плівок впливає зміст плівкоутворювачів: ПВС і пектину. The aim of this work was to study the physico-mechanical and thermal properties of biodegradable Graded films based on polyvinyl Alcohol. It was found that with an increase in the number of Glycerin, the elasticity of the films improves, and The strength at break is proportionally reduced. The change in the physical and mechanical characteristics of the films is also affected by the content Film-forming agents: PVA and pectin.
Keywords: біодеградабельні плівки; полівнініловий спирт; міцність; подовження; biodegradable films; polivninil alcohol; strength; elongation; кафедра експертизи харчових продуктів