Біологічно активоване зерно пшениці – основний компонент батончика глазурованого - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Смульська, Юлія Владиславівна; Харітон, Тамара Яківна (My University, 2013)
Встановлено, що інтенсивне гідротермічне оброблення, яке включає пророщування, підвищує харчову та біологічну цінність зерна. Досліджено можливість використання біологічно активованого зерна пшениці, як основного компонента батончика глазурованого. Компонентний склад батончика включає пророщене зерно пшениці, сухофрукти, мед, агар, насіння льону. Визначено органолептичні показники зразків батончиків, виготовлених у лабораторних умовах. Established that intense hydrothermal treatment, which includes germination, increases the nutritional and biological value of grain. The possibility of using biologically activated wheat as the main component bar glazed. Component composition includes bars sprouted grain wheat, dried fruit, honey, agar, flaxseed. Defined organoleptic bars samples produced in the laboratory.
Keywords: рецептура; вітаміни; злаковий батончик; пророщене зерно пшениці; гідротермічне оброблення; compounding; vitamins; cereal bar; germinated wheat; hydrothermal processing