Соціальне значення та економічний ефект від впровадження удосконаленої технології морозива із замінниками цукру - Басс, Оксана Олександрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2020)
Проведено розрахунок техніко-економічної ефективності згідно діючих статтей калькуляції від виробництва 1 т вершкового морозива із замінниками цукру (еритритол, композиція паток крохмальних «ГФС+ПК» за співвідношення 30:70, композиція цукрозамінників «Еритритол+ГФС» за співвідношення 50:50) та СЗМЗ (до 30% на «ГФС+ПК» за співвідношення 30:70), порівняно із вершковим морозивом з цукром. The calculation of technical and economic efficiency according to current calculation items from the production of 1 ton of cream ice cream with sugar substitutes (erythritol, composition of starch molasses "GFS + PC" at a ratio of 30:70, composition of sugar substitutes "Erythritol + GFS" at a ratio of 50:50) and SZMZ (up to 30% on " GFS + PC "at a ratio of 30:70), compared with ice cream with sugar.
Keywords: морозиво; крохмальні патоки; поліоли; ice cream; starchy molasses; polyols; кафедра технології молока і молочних продуктів