Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаЯкимець, Карина Юріївна2022-05-252022-05-252022Дущак, О. В. Технологічні аспекти використання плодів авокадо для створення функціональних консервованих продуктів / О. В. Дущак, К. Ю. Якимець // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень – травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 179https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37499Проведено аналіз хімічного складу популярних сортів авокадо, що представлені на українському ринку. Запропоновано технологію виробництва соусів-діп на основі авокадо із додаванням місцевої сировини. The analysis of the chemical composition of popular avocado varieties presented on the Ukrainian market was carried out. The technology of production of dip sauces based on avocado with the addition of local raw materials is proposed.соусиавокадоферментирослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняsaucesavocadosenzymesvegetable raw materialsfood productsТехнологічні аспекти використання плодів авокадо для створення функціональних консервованих продуктівThesis