Про котів у віршах і не тільки - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2017)
У статті з позицій мовностилістичного та літературознавчого аналізу розглянуто поетичні та есеїстичні твори, наскрізним анімалістичним образом яких є кіт. Показано, що чергування стильових елементів зумовлює особливу жанрову палітру творів, варіативність їх сприйняття реципієнтами різного віку, а отже, викликає нову хвилю інтересу до анімалізму в літературі. The author of this article represented the results of stylistic and literary analysis accomplished over the poems and essays with a cat for the leading animalistic motif. There was shown that the alternation of style elements by the poets had created the special generic palette of their works and thereinafter conditioned the various ways to percept them by different age readers; furthermore, this became the source of newly evoked interest to animalistic theme in literature.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; поезія; есеїстика; анімалістика; інтертекст; poetry; essay writing; animalistics; intertext