Тістомісильна машина (панент на винахід № 65468) - Шпак, Максим Сергійович; Литовченко, Ігор Миколайович (My University, 2011)
Тістомісильна машина має зацентрований з діжею вертикальний місильний вал, на якому на різних рівнях розміщені місильні органи у вигляді циліндрів. Згідно винаходу, місильні органи являють собою три циліндричні стержні, які розташовані по вершинах трикутника, та один із стержнів має діаметр в 3-6 разів більший, ніж діаметри у інших двох, а привод машини побудований таким чином, що спочатку місильні органи рухаються так, що попереду знаходиться стержень більшого діаметру, а потім напрямок руху змінюється на зворотній. Dough mixing machine has a central bowl with vertical mixing tool shaft on which are placed at different levels of mixing tool in the form of cylinders. According to the invention, kneading bodies are three cylindrical rods arranged at the vertices of a triangle and one of the rods has a diameter 3-6 times larger than the diameters of the other two, and the drive machine is designed so that the first kneading bodies are moving ahead rod diameter is larger, then the direction of movement is reversed.
Keywords: тістомісильна машина; тісто; перемішування; dough mixing machines; dough; mixing; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв