Використання добавки з насіння промислових конопель у технологіях м’ясних продуктів - Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович (My University, 2020)
Встановлено, що насіння промислових конопель має високий вміст Омега-3 і Омега-6 жирних кислот та рідкісне їх співвідношення 1:3, що є найкращим співвідношенням для їх правильного засвоєння організмом людини і отримання максимальної користі. У конопляній олії таких кислот міститься 80%, в їх числі лінолева (55%, омега-6), альфа-ліноленова (22%, омега-3) і гамма-лінолева (1-4%, омега-6) ненасичені жирні кислоти. При цьому в конопляній олії міститься всього 5% насичених жирів і зовсім відсутній шкідливий холестерин. Industrial hemp seeds have been found to have a high content of Omega-3 and Omega-6 fatty acids and a rare ratio of 1: 3, which is the best ratio for their proper assimilation by the human body and maximum benefit. Hemp oil contains 80% of these acids, including linoleic (55%, omega-6), alpha-linolenic (22%, omega-3) and gamma-linolenic (1-4%, omega-6) unsaturated fatty acids. . In this case, hemp oil contains only 5% of saturated fats and no harmful cholesterol.
Keywords: конопля; насіння; м’ясо; hemp; seeds; meat; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів