Міхнєва, Єкатерина Геннадіївна2016-11-082016-11-082016Міхнєва, Є. Г. Технологія пресервів із молюсків та пряно-ароматичної сировини : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.04 «Технологія мясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів» / Міхнєва Єкатерина Геннадіївна ; НУХТ. – К., 2016. – 28 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24518Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню і розробленню технології пресервів із молюсків та пряно-ароматичних коренеплодів. Встановлено високу харчову і біологічну цінність обраної сировини. Доведено можливість формування збалансованої продукції високої якості на її основі. Запропоновано принципово нове застосування електрофізичних методів у рибопереробній промисловості використання потоку прискорених електронів для зміни структурних характеристик сировини. The thesis is devoted to scientific substantiation and the development of technology preserves shellfish and aromatic roots. The high nutritional and biological value of selected materials. proved the possibility of creating a balanced high-quality products based on it. A fundamentally new methods in the use of electro fish processing flow using accelerated electrons to change the structural characteristics of the material.uk-UKпресерви із молюсківпряно-ароматичні коренеплодиефективність комбінуваннярозм'якшення м'язової тканинипенетраціяорганічні кислотипікохвильова обробкаприскорення дозріваннязбереження ессенціальних компонентівpreserves out of mollusksspicy aromatic rootscombining effectivenesssoftening of muscular tissuepenetrationorganic acidsaccelerated electrons flow (picowave) processingaccelerate maturationessential componentsТехнологія пресервів із молюсків та пряно-ароматичної сировиниThesis