Шуліка, Володимир ГригоровичКовтун, Аліна ВолодимирівнаБортнічук, Олег Вікторович2023-07-052023-07-052023Шуліка, В. Г. Впровадження системи управління безпечності НАССР у закладах ресторанного господарства / В. Г. Шуліка, А. В. Ковтун, О. В. Бортнічук // Scientific World Journal. – 2023. – Issue 19. – Pp. 127-132https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40975Система НАССР є обов’язковою в рамках законодавства більшості високорозвинених країн. Однією з умов Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є наближення національного законодавства до законодавства європейських країн, зокрема, у галузі санітарних та фітосанітарних заходів. Впровадження системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі і у закладах ресторанного господарства є обов’язковою, але не всі ресторатори мають чіткий алгоритм як це зробити. The HACCP system is mandatory under the legislation of most highly developed countries. One of the conditions of the Association Agreement between Ukraine and the EU is the approximation of national legislation to the legislation of European countries, in particular, in the field of sanitary and phytosanitary measures. HACCP conveniently systematizes numerous sanitary and technological norms and rules of production and facilitates their current control Implementation of the HACCP food safety system at all Ukrainian enterprises, including restaurants, is mandatory, but not all restaurateurs have a clear algorithm for how to do it.otherкафедра готельно-ресторанної справизаклади ресторанного господарстваrestaurant establishmentshazard analysis and critical control pointsВпровадження системи управління безпечності НАССР у закладах ресторанного господарстваArticle