Дубовець, Олена ВолодимирівнаСавич, Анатолій НикифоровичКлименко, Лариса Степанівна2013-01-242013-01-242007Дубовець, О. В. Дослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу / О. В. Дубовець, А. Н. Савич, Л. С. Клименко// Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 73-я наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів. - Київ, 2007. - Ч. 2 - С. 140.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5546Наведені результати виробничих досліджень нової поверхнево-активної речовини «Фоамсол» при уварюванні утфелів в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу у порівнянні з ПАР АМГД. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелів на 8-15 %, забарвлення на 15-20%.Presented results of industrial research of a new surfactant "Foamsol" by boiling massecuite in the grocery department of Cortkivsky sugar factory in comparison with surfactant AMHD. "Foamsol" provides a shorter duration of boiling massecuite at 8-15%, 15-20% at coloration.otherцукровий заводсахарный заводsugar factoryповерхнево-активна речовинаФоамсолутфельзабарвленняпродуктове відділенняефективністьінтенсифікаціяsurfactantFoamsolmassecuitecoloringgrocery departmentefficiencyintensificationДослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводуThesis