Дослідження використання нової поверхнево активної речовини «Фоамсол» в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу - Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна (My University, 2007)
Наведені результати виробничих досліджень нової поверхнево-активної речовини «Фоамсол» при уварюванні утфелів в продуктовому відділенні Чортківського цукрового заводу у порівнянні з ПАР АМГД. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелів на 8-15 %, забарвлення на 15-20%.

Presented results of industrial research of a new surfactant "Foamsol" by boiling massecuite in the grocery department of Cortkivsky sugar factory in comparison with surfactant AMHD. "Foamsol" provides a shorter duration of boiling massecuite at 8-15%, 15-20% at coloration.
Keywords: цукровий завод; sugar factory; поверхнево-активні речовини; Фоамсол; утфель; забарвлення; продуктове відділення; ефективність; інтенсифікація; surfactants; Foamsol; massecuite; coloring; grocery department; efficiency; intensification