Романовська, Тетяна Іванівна2016-09-212016-09-212016Романовська, Т. І. Отримання фосфоліпідів для харчових продуктів оздоровчого призначення / Т. І. Романовська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 12-13 травня 2016 р. – К. : НУХТ, 2016. – С. 92-93.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24081Фосфоліпіди виконують важливі функції у живому організмі: входять до складу клітинних мембран та, утворюючи ліпопротеїнові комплекси, беруть участь у перенесені речовин через мембрану, у впізнаванні гормонів чи інших біологічно-активних речовин і відіграють регуляторну функцію; також є джерелом фосфору для синтезу енергогенних сполук тощо. Phospholipids play important functions in living organisms: part of the cell membranes, forming lpoperation complexes, participate in the transferred substances through the membrane in the recognition of hormones or other biologically active substances and play a regulatory function; it is also a source of phosphorus for the synthesis of energyagency compounds and the like.uk-UKкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівфосфоліпідифосфоліпідна емульсіяекстрагування фосфоліпідівхарчові продукти оздоровчого призначенняphospholipidsphospholipid emulsionextraction of phospholipidsfoods recreational purposesОтримання фосфоліпідів для харчових продуктів оздоровчого призначенняOther