Отримання фосфоліпідів для харчових продуктів оздоровчого призначення - Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2016)
Фосфоліпіди виконують важливі функції у живому організмі: входять до складу клітинних мембран та, утворюючи ліпопротеїнові комплекси, беруть участь у перенесені речовин через мембрану, у впізнаванні гормонів чи інших біологічно-активних речовин і відіграють регуляторну функцію; також є джерелом фосфору для синтезу енергогенних сполук тощо. Phospholipids play important functions in living organisms: part of the cell membranes, forming lpoperation complexes, participate in the transferred substances through the membrane in the recognition of hormones or other biologically active substances and play a regulatory function; it is also a source of phosphorus for the synthesis of energyagency compounds and the like.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; фосфоліпіди; фосфоліпідна емульсія; екстрагування фосфоліпідів; харчові продукти оздоровчого призначення; phospholipids; phospholipid emulsion; extraction of phospholipids; foods recreational purposes