Пасічний, Василь МиколайовичЧорна, Соломія Михайлівна2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 128151 UA, МПК А23L 13/60 (2016.01). Ковбаса напівкопчена / Пасічний В. М., Чорна С. М. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201801684 ; заявл. 20.02.2018 ; опубл. 10.09.2018, Бюл. № 17 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31424Корисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва ковбас напівкопчених. Внесення до складу рецептур м’яса курчат-бройлерів в заданих заявленою корисною моделлю співвідношеннях, покращує смак продукту, робить його більш насиченим. Наведені рецептурні співвідношення дозволяють досягти високих органолептичних показників якості готового продукту; отримати продукт, збалансований за хімічним складом: білків та жирів; покращити збалансованість амінокислотного складу білків та дозволити продукту, розширити асортимент ковбас напівкопчених в заданих заявленим патентом співвідношеннях. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of semi-smoked sausages. The inclusion of broiler chicken recipes in the ratios specified by the claimed useful model, improves the taste of the product, makes it more saturated. The given prescription ratios allow to reach high organoleptic indicators of quality of a finished product; get a product balanced in chemical composition: proteins and fats; to improve the balance of amino acid composition of proteins and allow the product to expand the range of semi-smoked sausages in the ratios specified by the claimed patent.half-smoked sausageрецептурам'ясо курчат-бройлеріворганолептична оцінканапівкопчена ковбасаrecipemeat of broiler chickensorganoleptic evaluationкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКовбаса напівкопчена (Патент на корисну модель № 128151)Technical Report