Стандартизація операційних процедур у поєднанні із системою 5S як частина Lean-трансформації харчового підприємства - Кисельова, Єлизавета Валеріївна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2023)
Анотація розглядає Kanban як ефективний інструмент підходу Just-in-Time (JIT) в рамках Lean-виробництва харчової продукції. Kanban - це метод візуального контролю виробництва, що оптимізує процеси, підвищує ефективність та сприяє постійному вдосконаленню. Він включає систему сигналів, прапорців та карток для контролю шляху продукту від попиту до сировини. Впровадження Kanban на харчових підприємствах є сприятливим та ефективним рішенням

The article considers Kanban as an effective tool for the Just-in-Time (JIT) approach within the framework of Lean food production. Kanban is a visual production control method that optimizes processes, increases efficiency, and promotes continuous improvement. It includes a system of signals, flags, and cards to control the path of a product from demand to raw materials. Implementation of Kanban in food companies is a favorable and effective solution
Keywords: ощадливе виробництво; кафедра експертизи харчових продуктів; lean production; Kanban; 5S