Kiriyenko, SerhiyMukoid, Roman2024-08-072024-08-072024Kirienko, S. Beer ageing / S. Kirienko, R. Mukoid // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : 90th International scientific conference of young scientist and students, April 11-12 2024, Kyiv. – Kyiv : NUFT, 2024. – Part 1. – P. 216https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44298The problem of long-term storage of beer is becoming increasingly acute for breweries every day. Especially large companies are interested in the shelf life of beer being as long as possible. Today, it is very difficult to impress the consumer with a specific type of beer or an interesting aroma and taste. Small breweries around the world produce thousands of unique varieties, local and world famous. But the original taste of such beer can be felt only by going to the region where it is made.Проблема тривалого зберігання пива з кожним днем стає все гострішою для пивоварень. Особливо великі компанії зацікавлені в тому, щоб термін зберігання пива був якомога довшим. Сьогодні дуже важко вразити споживача конкретним сортом пива чи цікавим ароматом і смаком. Невеликі пивоварні по всьому світу виробляють тисячі унікальних сортів, відомих як місцевих, так і світових. Але оригінальний смак такого пива можна відчути, лише поїхавши в регіон, де воно виготовляється.enкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваlong-term storagebeertastearomaagingтривале зберіганняпивосмакароматвитримкаBeer ageingThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484