Основні підходи до створення батончиків спеціалізованого призначення - Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2017)
Проведено розроблення рецептури і запропоновано спосіб виробництва безглютенового батончика на основі пророщеного насіння льону з додаванням рисового борошна та сухофруктів, який має високі споживчі якості. Впровадження у виробництво технології безглютенових батончиків дозволить задовольнити потреби у доступних харчових продуктах для спеціалізованого харчування хворих на целіакію, а також розширити асортимент виробів підвищеної харчової цінності лікувально-профілактичного призначення. A recipe has been developed and a method of producing a gluten-free bar on the basis of germinated flax seeds with the addition of rice flour and dried fruits, which has high consumer properties. The introduction of the technology of gluten-free bars will allow to meet the needs of accessible food products for specialized nutrition of patients with celiac disease, as well as to expand the assortment of products of high nutritional value of therapeutic and prophylactic purposes.
Keywords: целіакія; батончик; насіння льону; celiac disease; bar; flax seeds; кафедра технології оздоровчих продуктів