Установка для виробництва спирту етилового технічного та паливного етанолу ( патент на корисну модель №77814) - Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович (My University, 2013)
Установка для виробництва спирту технічного та паливного етанолу, що включає з’єднані системою трубопроводів бражну колону, епюратор-сепаратор вуглекислого газу, підігрівач бражки, конденсатори, холодильники спирту та спиртовловлювачі, яка відрізняється тим, що додатково встановлюють чотири адсорбери для постадійного зневоднення та очищення водно-спиртової пари бражного дистиляту, теплообмінник, кип’ятильник, пароперегрівач, спиртовловлювач, вакуум-насоси та мірний ліхтар і контрольний снаряд, які з’єднані системою трубопроводів зі збірниками паливного етанолу та спирту етилового технічного. Installation for the production of fuel alcohol and technical ethanol comprising conduit connected Braga column epyurator separator carbon dioxide heater mash, condensers, refrigerators spirtovlovlyuvachi alcohol, characterized in that the additionally installed four adsorbers for stepwise dehydration and purification hydroalcoholic pair Braga distillate heat exchanger, boiler, superheater, spirtovlovlyuvach, vacuum pumps and measuring and controlling light shell, which are connected by pipeline to a collection of fuel ethanol and ethyl alcohol technical.
Keywords: зневоднення; спирт; установка; адсорбер; dehydration; alcohol; installation; absorber; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв