Спосіб маринування м'яса (Патент на корисну модель № 73999) - Гоцик, Тетяна Петрівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Віннов, Олексій Сергійович; Засєкін, Дмитро Адамович (My University, 2012)
Спосіб маринування м'яса, який включає різання м'яса на шматки, додавання солі, дрібно нарізаної чи подрібненої цибулі, 3 % розчину оцтової кислоти у кількості 2 % до маси м'яса і витримування при 2-4 °С упродовж 8-12 годин, Різані шматки м'яса попередньо ін'єктують маринадною заливою з рН 3,6 - 4,6, приготовленою на електроактивованій воді з додаванням: 3 % кухонної солі, при співвідношенні компонентів м'яса та заливи як 5:1-5:3, витримують 1,0-1,5 години, а оцтову кислоту й кухонну сіль при подальшому змішуванні додають у кількості 0,15 - 0,2 %. A method for pickling meat comprises cutting the meat into pieces, adding salt, chopped or grated onion, a 3 % acetic acid solution in an amount of 2 % from meat weight and keeping at 2-4 °C in the course of 8-12 hours. The dissected meat pieces are preliminary injected with vinegar pickle of pH 3.6-4.6, prepared on an electroactivated water with a table salt content of 3 %, a meat-vinegar pickle ratio of (5:1-5:3). It is kept for 1.0-1.5 hours, and while carrying the further mixing the acetic acid and table salt are added in an amount of 0.15-0.2 %.
Keywords: сіль; цибуля; маринування; м’ясо; onion; electrically activated water; salt; marinating meat; кафедра технології консервування