Зуйко (Кулініч), Віра ІгорівнаСильчук, Тетяна АнатоліївнаДробот, Віра ІванівнаЦирульнікова, Віта Валентинівна2017-10-102017-10-102016Патент на винахід № 112908, МПК (2006.01) A21D 8/02. Склад комплексного підкислювача "Оптимальний-1» / Сильчук Т. А., Кулініч В. І., Дробот В. І., Цирульнікова В. В.; заявник – заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № a 201501348 ; заяв. 18.02.2015 ; опубл. 10.11.2016, Бюл. № 21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25987Отримано склад комплексного порошкоподібного підкислювача «Оптимальний-1», який містить лимонну і аскорбінову кислоту, суху молочну сироватку, камедь гуару, суміш глюкозооксидази, клиланази і геміцелюлази та солод житній ферментований. Підкислювач дає можливість виробляти хлібні вироби з поліпшеними структурно-механічними властивостями напівфабрикатів та готових виробів зі зменшенням тривалості виробничого процесу. An integrated powdered composition Acidifiers "Optimal-1", which contains citric and ascorbic acid, whey, acacia gum, a mixture of glucose, and klylanazy hemitselyulazy and fermented rye malt. Acidifiers makes it possible to produce bakery products with improved structural and mechanical properties of semi-finished and finished products with a decrease in the length of the production process.житнє борошнохлібприскорена технологіякомплексний підкислювачrye flourbreadaccelerate technologycomplex improverкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСклад комплексного підкислювача «Оптимальний-1» (Патент на винахід № 112908)Technical Report