Склад комплексного підкислювача «Оптимальний-1» (Патент на винахід № 112908) - Зуйко (Кулініч), Віра Ігорівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна (My University, 2016)
Отримано склад комплексного порошкоподібного підкислювача «Оптимальний-1», який містить лимонну і аскорбінову кислоту, суху молочну сироватку, камедь гуару, суміш глюкозооксидази, клиланази і геміцелюлази та солод житній ферментований. Підкислювач дає можливість виробляти хлібні вироби з поліпшеними структурно-механічними властивостями напівфабрикатів та готових виробів зі зменшенням тривалості виробничого процесу. An integrated powdered composition Acidifiers "Optimal-1", which contains citric and ascorbic acid, whey, acacia gum, a mixture of glucose, and klylanazy hemitselyulazy and fermented rye malt. Acidifiers makes it possible to produce bakery products with improved structural and mechanical properties of semi-finished and finished products with a decrease in the length of the production process.
Keywords: житнє борошно; хліб; прискорена технологія; комплексний підкислювач; rye flour; bread; accelerate technology; complex improver; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції