Hryshchenko, AnnaSomak, YuliiaRvachova, Yelyzaveta2024-11-072024-11-072024Hryshchenko, A. Global trends in the production of food additives for organic products / A. Hryshchenko, Yu. Somak, Y. Rvachova // Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів : матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції, 17 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 56.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45452Турбота про навколишнє середовище та турбота про здоров’я людей спричинило зростання обсягів виробництва органічних продуктів у всьому світі. Затверджені значні обмеження використання харчових добавок у складі органічних продуктів, що ускладнює процес виробництва. Світові виробники змінюють технології та розширюють перелік харчових добавок, які можуть бути використані в органічному виробництві.Concern for the environment and human health has led to an increase in the production of organic products worldwide. Significant restrictions on the use of food additives in organic products have been approved, which complicates the production process. Global manufacturers are changing technologies and expanding the list of food additives that can be used in organic production.enхарчові добавкиорганічне виробництвоорганічні продуктиперелік дозволених добавокfood additivesfood additives manufacturersfood additives marketfood productsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівGlobal trends in the production of food additives for organic productsThesishttps://orcid.org/0000-0002-0617-6918