Особливості реалізації екологічної безпеки в системі ринкових відносин - Попова, Інна Вадимівна (My University, 2014)
Реалізація моделі екобезпечного розвитку відбувається лише за умов високої економічної культури та ділової активності; актуальним стає принцип екологізації підприємництва, однак, сучасні ринкові реалії України екологічну складову підприємництва фактично зводять нанівець; в Україні ще не сформувалася національна система екологічного управління в її європейській цілісності державного, громадського і корпоративного (бізнесового) екологічного менеджменту; державна система управління у галузі охорони навколишнього природного середовища до підприємництва має, на жаль, лише дотичне значення; держава фактично монополізувала екологічну відповідальність, що призвело до послаблення відповідальності конкретних природокористувачів, насамперед, суб’єктів господарювання та власників землі і основних фондів; система “природа – виробництво- екологічна культура і безпека життєдіяльності” потребує радикальної модернізації. Realization of model of екобезпечного development takes place only at the terms of high economic culture and business activity; principle of ecologization of enterprise becomes actual, however, modern market realities of Ukraine the ecological constituent of enterpriseis actually taken on it is not; in Ukraine the national system of ecological management was not yet for medin her європейській integrity of state, public and corporate (business) ecological management; statecontrolsysteminindustry of guard of natural environment to the enterprise has, unfortunately, only tangent value; the state monopolized ecological responsibility actually, thatresulted in послаблення of responsibility of certain природокористувачів, first of all, subjects of menage and proprietors of earth and capital assets; the system "nature – виробництво-ecologi calculture and safety of vital functions" needs radical modernisation.
Keywords: людина; культура; виробництво; ринок; екологія; екологічна безпека; виховання; man; culture; production; market; ecology; ecologicalsafety; education; кафедра харчової хімії