Алгоритм багатоцільового управління дифузійним відділенням - Кишенько, Василь Дмитрович; Киричук, Сергій Андрійович (My University, 2014)
Був розроблений алгоритм багатоцільового управління дифузійним відділенням цукрового заводу з використанням методів оптимального управління, сценаріїв та бази знань. Цей алгоритм передбачає такі основні етапи: формування дій оператора-технолога; інтелектуальний динамічний аналіз обстановки на об'єкті управління та визначення ситуацій в ситуаційно-значущих зонах; визначення типу критеріального та ресурсного конфліктів і, якщо він є антагоністичним, то здійснюється змінювання завдання локальним регуляторам режимних параметрів для переведення об'єкта в ситуаційно-значущій зоні в область компромісу; проведення багатокритеріальної оптимізації в ситуаційно-значущій зоні; формування стратегії управління в кожній із ситуаційно-значущих зон і реалізація її шляхом супервізорного управління АСУТП дифузійною станцією. Algorithm has been developed, multi-compartment diffusion control sugar factory using methods of optimal control, scripts and knowledge base. This algorithm involves the following basic steps: formation of action of the operator-technologist; intelligent dynamic analysis of the situation on-site management and identifying situations in situationally-relevant areas; determine the type of criteria and resource conflicts, and if it is antagonistic, the task is carried out by local regulators to change operational parameters for the transfer of the object in situationally-significant area in the region of compromise; conducting multiobjective optimization situationally meaningful area; forming management strategies in each of situationally-relevant areas and its implementation by management supervizornoho PCS diffusion plant.
Keywords: цукровий завод; динамічний аналіз; алгоритм; sugar factory; algorithm; dynamic analysis; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка