Перспективи виробництва вершкового крему - Звягінцева-Семенець, Юлія Петрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Кобилінська, Олена Валеріївна (My University, 2015)
Матеріали містять дослідження впливу гідроколоїдів природного походження (пектини, альгінат натрію, гуміарабік) на формування якості вершкових кремів. Визначено коефіцієнти поверхневого натягу розчинів полісахаридів. Досліджено стійкість кремів, як одного з головних показників якості, з різними структуроутворювачами в різних концентраціях. Materials of the study include the impact of naturally occurring hydrocolloids (pectin, sodium alginate, gum arabic) on forming quality cream. Determined the surface tension of solutions polysaccharides. The stability creams as one of the main indicators of quality, different structure-at different concentrations.
Keywords: вершковий крем; оздоблювальні напівфабрикати; гідроколоїди; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів